Skip to content

Petak, 19. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započnite dan gledajući u Isusa i otvorite svoje srce njegovoj riječi: „Kad vidje mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ostavljeni kao ovce bez pastira” (Mt 9,36). Danas promatramo Gospodinovo srce puno suosjećanja za sve one koji pate. Dopusti nam da učimo od tebe imati suosjećajno i milosrdno srce.

Molimo za sve svećenike koji nose ulje utjehe u bolesti. „Svećenik dolazi pomoći bolesnima ili starima; zato je tako važan posjet svećenika bolesnicima” (papa Franjo).

Kroz molitvu prikazanja molite da nas Gospodin nauči da budemo pravi instrumenti Njegove samilosti, donoseći utjehu i nadu svima koje susrećemo na svom putu.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo nas poziva da imamo pogled suosjećanja: „Suosjećanje je osjećaj koji uključuje, obvezuje, koji vodi na djelovanje. Suosjećanje nije jednostavno osjećanje sažaljenja, već stav solidarnosti i posvećenosti patnji drugoga.”

Molite za one koji pomazuju bolesnike, neka im Bog uvijek podari suosjećajni pogled pred licem krhkosti.

Neka i mi imamo ovaj pogled suosjećanja i posvetimo se pomoći našoj braći i sestrama koji pate.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana razmislite o svojoj sposobnosti suosjećanja. Razmislite o trenucima kada ste vidjeli patnju drugih i odgovorili s ljubavlju i trenucima kada ste bili ravnodušni ili bezosjećajni.

Molite Gospodina za oprost za svoje neuspjehe i zahvalite mu na prilikama koje vam je dao da pokažete suosjećanje. Zamolite ga za pomoć da vam omogući da uvijek budete odraz Njegove milosrdne ljubavi.

Oče naš