Skip to content

Nedjelja, 21. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dobrodošao nam ovaj novi dan. Budite prisutni da služite Gospodinu u svojoj braći i sestrama!

Neka u vašem srcu odzvanja današnje evanđelje: „Kraljevstvo je nebesko kao zrno gorušičino koje čovjek uze i posija na svojoj njivi. Premda je najmanje od svih sjemenki, ali kad izraste, najveće je povrće i postane stablo, tako da ptice nebeske dolijeću i gnijezde se na njegovim granama” (Mt 13,31-32).

Danas se podsjećamo da Kraljevstvo počinje malim i raste do velikih dimenzija. „Prva terapija” koju treba ponuditi bolesnicima i svijetu je doza blizine, prijateljstva i ljubavi” (papa Franjo). Pratimo sakrament bolesničkog pomazanja ovim malim gestama koje stvaraju velike veze.

Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo nas uči: „Kraljevstvo Božje zahtijeva našu suradnju, ali prije svega ono je Gospodinova inicijativa i dar. To je malo sjeme koje raste u tišini, ali s vremenom postaje veliko drvo. Treba vremena i strpljenja.”

Ako želimo imati strpljenje sijača, moramo se pouzdati u Gospodnje djelovanje u našim životima i u svijetu. Molite ga da darom pomazanja ojača duh bolesnika kako bi strpljivo podnosili boli i patnje svoje bolesti.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana razmislite o malom sjemenu Kraljevstva Gospodnjeg koje ste danas posijali. Razmislite o gestama ljubavi, riječima utjehe i djelima pravde koje ste izvršili. Budi zahvalan za gestu bolesnika koji su strpljivo podnosili bolest, oni su sjeme Kraljevstva, i za one koji su danas slavili sakrament pomazanja.

Molite Gospoda za oprost za trenutke u kojima niste uspjeli posijati sjeme zbog straha ili lijenosti i zahvalite mu se na prilikama koje vam je dao da surađujete u njegovom djelu. Zamolite Gospodina za pomoć da imate strpljenja i povjerenja u rast Njegovog Kraljevstva.

Oče naš