Skip to content

Nedjelja, 04. kolovoz 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljujte Gospodinu za ovaj novi dan. Ponudi se da služiš u misiji suosjećanja koju ti Gospodin povjerava.

Riječ Božja govori našim srcima: „Radite za hranu koja ostaje za život vječni” (Iv 6,24-35). Danas smo poučeni pravom smislu života, naših djela i njihove svrhe. Što tražite kada započnete dan? Dajete li prioritet svom rasporedu, dnevnom redu i obavezama ili nastojite voljeti Gospodina i bližnje u svemu što radite?

Molite Gospodina za srce da mu danas služite preko onih koje susrećete, posebno onih koje vam je povjerio ovaj mjesec. Prinesi Gospodinu svoj dan molitvom prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak da zastanete i odmorite se s Isusom. Razmišljajte o misiji koju vam je On povjerio.

Poruka pape Franje nas poziva da: „ težimo pravednijem i brižnijem društvu. Koje je rješenje koje nam ovaj globalizirani svijet danas nudi za politiku? Jednostavno: u središtu novac. Ne muškarac i žena, ne. …Novac” Što stavljate u središte svojih interesa? Novac je dobro koje vam je povjereno, ali je beskoristan ako ga ne podijelite. Isto vrijedi i za vaše darove, koji bi bili novac vašeg srca koji primamo od Gospodina.

Neka Gospodnji putovi postanu i vaši, i neka cijelim srcem surađujete u ovoj misiji koju svi dijele. Jer vaše je svjedočanstvo presudno u nadahnuću drugih da prihvate ovaj zadatak. Molite to kroz molitvu ovog mjeseca.

S Isusom u noći

Pripremite se razmisliti o ovom danu na mirnom i tihom mjestu. Umirite svoje misli i odvojite trenutak da osjetite što vam je na srcu i umu. Zahvaljujte Isusu za svaki detalj, čak i ako niste prepoznali da dolazi od Njega.

Jeste li bili na raspolaganju onome kome su trebale vaše ruke, vaša riječ, vaš osmijeh, vaša prisutnost? Jesi li mogao biti odraz Isusova lica usred svoje braće i sestara? Jeste li imali srce poput Isusa?

Molite za političare da shvate da je njihova zadaća služenje i da je sreća više u davanju nego u primanju.

Oče naš.