Skip to content

Srijeda, 07. kolovoz 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pozdravite ovaj novi dan, spremni slušati Gospodina, u svemu što imate za živjeti. Zahvalite što možete biti dio Gospodnje misije.

Molite Gospodina da vam govori kroz svoju Riječ: „Čak i psi jedu mrvice koje padaju sa stola njihovih gospodara.” Tada joj Isus reče: “Ženo, imaš veliku vjeru! Neka ti bude kako želiš.” I njezina je kći u taj čas ozdravila.” Mt 15,21-28. Ono što je uistinu važno je vjera, a ne potvrda kršćanstva. Prava se vjera pokazuje kroz geste poput Isusa—briga za one kojima je potrebna pažnja, nuđenje usluge, dijeljenje riječi ohrabrenja ili davanje osmijeha.

Moli molitvu prikazanja da budeš oruđe Gospodnje i da moliš za one koje nam povjerava ovoga mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak da zastanete i razmislite o tome kako vam prolazi dan. Jeste li uspjeli slijediti put kojim vas Isus poziva?

U vezi s ovomjesečnim izazovom papa Franjo je odgovorio na pitanje „Može li se katolik baviti politikom?”. „On mora!”. „Ali može li se katolik baviti politikom?” „On mora!”. Blaženi Pavao VI., rekao je da je politika jedan od najviših oblika milosrđa, jer teži općem dobru.“ Na koje se načine možete uključiti? U međuvremenu ponudite svoje svjedočanstvo kroz ljubav koju ulažete u ono što danas radite.

Gospodine, posebno si se brinuo za najugroženije svoga vremena. Daj političarima milost da služe onima koji su im povjereni. Daj nam svima srce kao tvoje.

Izmolite molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

Razmislite o svom danu koji završava. Pronađite mirno mjesto za zahvaljivanje i razgovor s Gospodinom.

S kim si danas hodao? Jeste li ih pokušali poslušati i primiti u svoje srce? Sjetite se svih ljudi s kojima su vam se danas sreli putevi. Prinesi ih Gospodinu.

Osvijestite što možete promijeniti već sutra i smislite konkretnu odluku kako biste ovaj mjesec što bolje ostvarili nakanu koja vam je povjerena. Prikaži Gospodinu svoje želje, odmor i svoju najranjiviju braću i sestre.

Oče naš.