Skip to content

Četvrtak, 08. kolovoz 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvorite svoje srce Gospodinu u ovom novom danu i zahvalite mu za dar vjere i života. Molite da primite sve što vam Gospodin nudi kako biste to dali drugima.

Odvojite trenutak da se smirite i poslušajte Riječ: „Od tog vremena Isus je počeo objašnjavati svojim učenicima da mora ići u Jeruzalem i pretrpjeti mnogo stvari od strane starješina, glavara svećeničkih i učitelja zakona, te da mora biti ubijen i treći dan uskrsnuti.” Mt 16,13-23. Razmislite o ovim riječima i osjetite emocije koje izazivaju u vama.

Izmolite molitvu prikazanja i molite da sve vođe budu u službi najpotrebitijih.

S Isusom tijekom dana

Zaustavite se na mirnom mjestu. Crpite snagu od Gospodina za ostatak dana. Povežite se sa svojim osjećajima i razmislite o misiji koja vam je povjerena.

Papa Franjo pokazuje da je ovomjesečni izazov svakodnevno mučeništvo: „_ ‘Oče, baviti se politikom nije lako, jer u ovom pokvarenom svijetu…, na kraju ne možeš ići naprijed.’ Što mi hoćete reći, da je bavljenje politikom nešto mučeničko? Da, da: to je neka vrsta mučeništva. Ali to je svakodnevno mučeništvo: tražiti opće dobro bez dopuštanja da se pokvari.”

Potražite pomoć da prevladate pokvarenost svakodnevnog života i da proširite svoj pogled kako biste doprli do onih koji vas trebaju. Računajte na Gospodina.

Molitva mjeseca.

S Isusom u noći

Pripremite se završiti ovaj dan i zahvaliti za sve darove koje ste primili. Umirite svoje tijelo i um, te u trenutku tišine razmislite o onome što ste proživjeli: svoje misli, svoje geste… jesu li oni bili izraz ljubavi koju ste primili od Gospodina?

Budite pažljiviji prema Gospodinovom prizoru tijekom dana. Vidjeti Njegovo lice u drugima, cijeniti ih i slušati. Moli Gospodina da tvoje srce učini sličnim Njegovom.

Molite Gospodina za oprost ako ste prolazili pokraj, ili ako ste bili ravnodušni prema bratu ili sestri koji su vas trebali. Što biste mogli promijeniti sutra?

Oče naš.