Skip to content

Petak, 09. kolovoz 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započnite dan zahvaljujući Gospodinu za život, za ljude i za darove koje primate od Njega. Neka ovo pitanje odzvanja u vašem srcu: „Ta što će koristiti čovjeku  ako sav svijet stekne, a životu svojemu naudi? Ili što će čovjek dati u zamjenu za život svoj?” (Mt 16,24-28).

Često je lako upasti u zamku traženja nagrada, pljeska i ljudskog priznanja, ponekad po cijenu odbacivanja, ignoriranja ili omalovažavanja drugih. Tražite suosjećajno srce da biste voljeli kao što to čini Gospodin. To je jedini način da poželite dati svoj život najugroženijima, umjesto da ga sebično grčevito čuvate.

Molite Njegovu milost i to će biti dovoljno.

Izmoli molitvu prikazanja i posveti se nakani mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak za stanku i zahvalite Gospodinu za Njegovo društvo u svim trenucima vašeg dana. Iskoristite ovo vrijeme za razmišljanje s Njim.

Korak 7 Puta srca kaže: „Sjedinjenje našeg života s Kristom trebalo bi nas voditi da damo svoj život za druge kao što je On učinio… usprkos našem siromaštvu i ograničenosti, naš život je koristan drugima. Saznanje da smo ljubljeni, odabrani i da On u nama prebiva… čini nas sposobnima odgovoriti na tolika dobra primljena prinosom vlastitog života… djelujući protiv sebičnosti i utjehe koji često frustriraju Božju želju u nama. Gospodin nas poziva da mu damo naš velikodušni da, kao što je to učinila Marija iz Nazareta.”

Razmislite kako nastaviti svoj dan u tom smjeru. Molite se u tišini prije molitve mjesečne molitve za političare i one na marginama društva.

S Isusom u noći

Odvojite nekoliko minuta da saberete svoje današnje misli i iskustva. Osvijestite svoje disanje i otkucaje srca i uđite u unutarnju tišinu. Razmislite u prisutnosti Gospodinovoj: Koji su trenuci ispunili vaše srce radošću i puninom? Jeste li danas uspjeli ispuniti svoje obveze? Koje ste mjesto dali drugima, posebno najugroženijima?

Provedite nekoliko minuta nasamo s Isusom. Podijelite s Gospodinom svoje brige, borbe i snove. Recite mu o potrebama svoje braće i sestara koji su u poteškoćama i razmislite o nečemu što želite poboljšati sutra. Prikažite svoj odmor za njih.

Oče naš