Skip to content

Četvrtak, 05. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvaljujte Gospodinu za novu zoru i otvorite svoje srce Njegovoj riječi. „Ne boj se; od sada ćeš biti ribar ljudi” (Lk 5,1-11). Baš kao što je rekao ove riječi Šimunu, On ih govori i vama svako jutro: „Ja sam s tobom, vodim te svaki dan.”

Papa Franjo nas uči da „najveće čudo koje je Isus učinio za Šimuna i druge umorne ribare nije samo mreža puna ribe, nego Njegova pomoć u sprječavanju da podlegnu razočaranju i obeshrabrenju.” Neka ovo bude podsjetnik da On je uvijek uz vas, osiguravajući da vam svakodnevne brige ne opterećuju srce.

Tražite milost da budete „uhvaćeni” od Gospodina i da ponudite svoje darove u služenju drugima.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Kako jutro odmiče, odvojite trenutak za razmišljanje o riječima pape Franje: „Uništavanje okoliša je uvreda protiv Boga, grijeh koji ugrožava sva ljudska bića, posebno najranjivija.”

Prepoznajte dubok utjecaj ovih pitanja i patnje uzrokovane prirodnim katastrofama. Tijekom ostatka dana posvetite se opipljivom činu brige za okolinu u kojoj živite i ljude s kojima se susrećete.

Molite se za snagu da prihvatite izazov ovog mjeseca.

S Isusom u noći

Kad padne večer, zastanite kako biste zahvalili Gospodinu što vas je učinio dijelom ljudske obitelji i što vas je okružio bezbrojnim darovima i milostima.

Razmislite o svojim postupcima od zore do sada.

Pokazuje li vaš životni stil predanost brizi za druge i naš planet? Ne zaboravite da nam je Bog povjerio ovaj lijepi svijet, naš zajednički dom, i poziva nas da budemo njegovi upravitelji.

Pripremite se za počinak stavljajući u Srce Isusovo sve one koji su pogođeni klimatskim nepogodama i odlučite sutra pružiti svoju potporu onima koji su u potrebi.

Oče naš.