Skip to content

Petak, 06. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvorite svoje srce novom danu, spremni prihvatiti svježinu koju donosi. Razmislite o Riječi: „Nitko ne odreže komada nove haljine da popravi staru” (Lk 5,33-39) i dopustite da vas one nadahnu da prihvatite iznenađenja današnjice.

Molite za milost da imate otvoreno srce, „ono koje sluša Duha i razlučuje što treba ostati postojano kao temelj, a što treba evoluirati da bi se prihvatilo novost Duha Svetoga” (papa Franjo).

Kako reagirate na neočekivano i iznenađujuće? Jeste li spremni prihvatiti ono što je drugačije?

Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zaustavite se ovog poslijepodneva i razmislite o Papinim riječima: „Moramo ponovno zajedno promisliti o pitanju ljudske moći – njezinu značenju i granicama. Naša moć se dramatično povećala u samo nekoliko desetljeća.”

Nemojmo izgubiti sposobnost da se zadivimo stvarnošću i da život i sve što on nudi primimo na dar. Dok nastavljate dan, budite zahvalni, ostanite zadivljeni i poštujte iskustva s kojima se susrećete.

Molite mjesečnu molitvu za žrtve prirodnih katastrofa, kako bi obnovili svoju nadu i sposobnost čuđenja i zahvalnosti.

S Isusom u noći

Zahvalite Gospodinu što vam je omogućio da dođete do kraja ovog dana i što svjedočite Njegovu ljubav u svakom trenutku. Zahvalite mu na iznenađenjima, lekcijama i pomoći koju je danas stavio na vaš put. Zahvalite mu za mnoge ljude koji su vas pratili na vašem putu.

Molite ga za oprost za trenutke kada ste se držali svojih prosudbi i zona udobnosti, odbacujući novost koja tako često donosi Njegovu prisutnost.

Tražite milost da Ga prepoznate i primite, kako biste mogli dijeliti Njegovu ljubav sa svojom braćom i sestrama.

Oče naš.