Skip to content

Subota, 07. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala Ti, Gospodine, na daru novoga dana. Otvorite svoje srce da ga prigrlite duhom služenja. Razmislite o Njegovoj riječi: „Sin Čovječji gospodar je subote” (Lk 6,1-5). Dopustite da ovaj poziv da živite autentično iz srca, umjesto da samo ispunjavate dužnosti, odjekne duboko u vama.

Papa Franjo nas podsjeća: „Mnogi su kršćani bez Krista, koji traže samo pobožnosti – mnoge pobožnosti – ali Isus nije prisutan. I onda nešto nedostaje. Ako vas vaša pobožnost vodi Isusu, onda je to dobro. Ali ako ostanete samo u pobožnostima, nešto nedostaje.”

Prikažite svoj dan Gospodinu i neka On bude središte svega što danas poduzmete.

Izmoli molitvu prikazanja za one koji pate zbog prirodnih katastrofa.

S Isusom tijekom dana

Pauzirajte u svojim dnevnim aktivnostima—učenje, posao i još mnogo toga—kako biste ponovno uskladili svoje srce i procijenili kamo ste danas gledali dosad. Je li vaš fokus usredotočen na Isusa i samo na Njega? Osjećate li da radite i živite za Njega?

Razmislite o Papinim riječima: „Pozivam svakoga od nas da pratimo ovaj put pomirenja sa svijetom koji nas štiti i da ga uljepšamo vlastitim doprinosom, jer ovo zalaganje zadire u osobno dostojanstvo i duboke vrijednosti.” Dok gledate u Gospodina, zapitajte se kako možete pridonijeti da vaš okoliš bude ljepši.

Izmolite molitvu mjeseca, tražeći da briga i njegovanje ljepote našeg planeta postane zajednička obveza za sve nas.

S Isusom u noći

Dok pada noć i opuštate se za odmor, odvojite trenutak da razmislite o tome kako se vaše srce osjeća u ovom trenutku i gdje je bilo usmjereno tijekom dana.

Prepoznajte milosti koje ste danas primili—vaša ljubav koja se odražava u vašim odnosima s drugima, malim gestama naklonosti, pomoći i pažnje, dane i primljene. Jer Gospodin je bio prisutan u svakom dijelu vašeg dana, čak i u trenucima tuge ili nelagode.

Molite za oprost za trenutke kada vaše srce nije bilo potpuno okrenuto prema Njemu. Za sutra, tražite milost da sve svoje povjerenje položite u Njega, dopuštajući mu da bude središte vašeg dana.

Oče naš.