Skip to content

Nedjelja, 08. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Podigao je pogled prema nebu i duboko uzdahnuvši rekao mu: „Efata!” (što znači „Otvori se!”). Na to su se čovjeku otvorile uši, jezik mu se razvezao i počeo je jasno govoriti.” (Mk 7,31-37)

Gospodin otvara zatvorena srca… „Upravo srce, najdublju srž osobe, Isus je došao ‘otvoriti’, osloboditi i učiniti nas sposobnima za potpuni život u našem odnosu s Bogom i s drugima.” (papa Franjo).

Isprosi od Gospodinu milost da živiš srca otvorenog za potrebe onih koje danas susrećeš.

Prikažite svoj dan molitvom da Zemlju učinimo mjestom koje je „otvoreno” i nastanjivo za sve ljude.

S Isusom tijekom dana

Usred svojih aktivnosti, zastanite kako biste se povezali s Gospodinom i razmislili o tome kako živite svoj dan. Kako ste prihvatili otvorenost prema drugima i njihovim potrebama? Jeste li se nasmiješili? Jeste li druge pozdravljali s ljubaznošću?

Razmotrite ove Papine riječi: „Svemir se razvija u Bogu, koji ga u potpunosti ispunjava. Dakle, u listu, u planinskoj stazi, u kapi rose, u licu siromaha nalazi se neko mistično značenje.”

Prije nego što nastavite sa svojim aktivnostima, posvetite se gesti brige ili pomoći prema drugima kako biste ostvarili svoju namjeru da se „otvorite“ svojoj braći i sestrama.

Izmolite molitvu mjeseca za one koji najviše pate zbog prirodnih katastrofa.

S Isusom u noći

Na kraju još jednog dana izrazite svoju zahvalnost za sve što vam je Gospodin stavio na put. Budite posebno zahvalni za prilike da služite, pomažete i volite braću i sestre s kojima ste se danas susreli.

Molite Gospodina za milost da svi zamislimo svijet otvoren za sve njegove stanovnike, gdje svatko može pronaći dostojanstveno, useljivo i sigurno mjesto.

Moli za Njegovu brigu za tvoj odmor i snagu da sutra budeš bolji.

Oče naš.