Skip to content

Nedjelja, 29. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala Ti, Gospodine, na daru Tvoje ljubavi! Odvojite trenutak da razmislite i zahvalite za znakove Božje ljubavi u vašem životu – prijatelje, obitelj, posao, zdravlje. Na čemu ste danas zahvalni?

„Ne dajte se sputavati. Tko učini čudo u moje ime, ne može o meni govoriti zlo.” (Mk. 9:39) Kada se zatvorite, tražite sigurnost ili sigurnost unutar vlastitog kruga, blokirate prirodno i božansko djelovanje Božjeg Duha.

Jeste li otvoreni onome što vam Bog predstavlja ili pokušavate oblikovati njegove planove kako bi odgovarali vašim željama? Dopuštate li da vas vodstvo Duha iznenadi ili se držite vlastite sigurnosti?

U svom prikazanju, predajte Gospodinu sve prepreke.

Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Nađite miran trenutak da zastanete i porazgovarate s Isusom o neugodnosti koja sprječava Njegov rad u vama. Dopustite sebi da budete otvoreni za njegova pitanja – možete li doista nešto sakriti od Njega?

„Ljudska bića nisu potpuno autonomna. Naša sloboda postaje ugrožena kada se predamo slijepim silama nesvjesnog, neposrednim potrebama, sebičnosti ili nasilju. Na taj smo način izloženi i ranjivi pred vlastitom rastućom moći, bez sredstava da je kontroliramo.” (LS. 105)

Samo ako ostanete blizu Gospodina, s jednostavnošću djeteta, Njegova vas milost može preobraziti u vjerno oruđe Njegove ljubavi.

Izmolite molitvu na nakanu za ovaj mjesec.

Oče naš.

S Isusom u noći

Kako se dan bliži kraju, odvojite trenutak da razmislite o tome što je moglo, čak i nenamjerno, spriječiti Božje djelovanje u vama. Unatoč ovim preprekama, Njegova ljubav prema vama ostaje postojana i nepokolebljiva.

Razumijevanje da vas Bog voli i potpuno povjerenje u tu ljubav ono je što vas pomiruje s njim. Njegova ljubav, dar Duha, jedina je sila koja može preobraziti vaše srce.

Budite zahvalni za iskustva dana i odlučite se potpuno pouzdati u Božju ljubav. Stavite se na raspolaganje za Njegovu misiju suosjećanja u svijetu.

Oče naš.