Skip to content

Ponedjeljak, 30. rujan 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Probudite se – početak je novog mjeseca! Za što ćeš zahvaliti Bogu? Razmislite o darovima koje ste primili proteklih tjedana.

U Luki 9,47-48 Isus predstavlja dijete kao uzor jednostavnosti i poniznosti. Dijete s čuđenjem prihvaća život, živi u zahvalnosti za sve dano, osjeća duboku blizinu Oca i ostaje potpuno prisutno u svakom trenutku.

Kako gledate na svoj odnos s našim Ocem? Rezonirate li s nekom od ovih dječjih osobina? Odlučite već danas utjeloviti barem jedno od njih u svom životu.

Molite dnevno prikazanje i srcem djeteta tražite blagoslove za nadolazeći saborski skup.

Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak danas da se povežete s Gospodinom. Prihvaćate li svaki trenutak kao dijete Božje, otvoreni onome što dan donosi?

„Talenti i uključenost svih bitni su za popravljanje štete uzrokovane ljudskim zlostavljanjem Božjeg stvorenja. Svi mi imamo ulogu Božjih instrumenata u brizi za stvoreno, a svatko pridonosi svojom jedinstvenom kulturom, iskustvom i sposobnostima.” (LS. 14)

Bog je uvijek inicijator; vaš zadatak je surađivati ​​s Njim. Odazivate li se na Njegovu ljubav? Dopuštate li da vas On vodi?

Izmoli ovu molitvu nakane, tražeći da budeš pravi instrument brige za svijet.

Oče naš.

S Isusom u noći

Kako se mjesec bliži kraju, odvojite trenutak za razmišljanje o svom putovanju. Stavite se u prisutnost Gospodina i zamolite ga da vam pomogne vidjeti sebe Njegovim milosrdnim očima.

Jeste li pokazali zahvalnost za darove i iskustva koja ste primili? Jeste li posvetili vrijeme slušanju Gospodina u molitvi? Koliko ste dobro slijedili svoje odluke? Jeste li duboko prihvatili stavove ovomjesečne molitvene nakane?

U trenucima tišine dopustite Duhu da govori vašem srcu i meditirajte o spoznajama koje primate.

Izrazite zahvalnost za naučene lekcije, bile one velike ili male, i obnovite svoju predanost nasljedovanju Isusa u Njegovoj misiji suosjećanja.

Oče naš.