Skip to content

Utorak, 1. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na svetkovinu svete Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice misija, zahvalite Bogu za dar novoga dana.

Ovog mjeseca papa Franjo poziva vas na molitvu i djelovanje za sinodalnu Crkvu. Neka duboko u vama odjeknu ove riječi iz današnjeg Evanđelja: „I posla glasnike pred sobom. Oni odoše i uđoše u neko samarijansko selo da mu priprave mjesto. No ondje ga ne primiše jer je bio na putu u Jeruzalem.” (Lk 9,52-53). Razmislite o onome što vas Isus uči preko svog prijekora svojim učenicima, koji su htjeli uzvratiti.

„Molimo se da Crkva postojano prihvati sinodalni način života, obilježen suodgovornošću, poticanjem sudjelovanja, zajedništva i zajedničkog poslanja među svećenicima, redovnicima i laicima.

Dok prikazujete svoj dan u molitvi, držite ovu nakanu blizu srca.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku razmišljanja, zastanite kako biste razmislili o tome kako ste se nedavno ponašali: Jeste li slušali i bili srdačni ili ste vođeni ponosom i odbacivanjem? Dopustite da riječi pape Franje odzvanjaju u vama dok vas poziva da prijeđete „izvan sociološke vizije koja dijeli po klasama i društvenim rangovima, koja se u konačnici oslanja na moć dodijeljenu svakoj kategoriji. Fokus bi trebao biti na jedinstvu, a ne na razdvajanju ili razlikovanju.”

Pridružite se cijeloj Molitvenoj mreži u prikazivanju mjesečne molitve i posvetite se životu sinodalnog načina života, hodajući uz druge i djelujući s bratstvom u svakodnevnim stvarnostima vašeg života.

S Isusom u noći

Na kraju dana dopustite srcu da se umiri i da disanje postane mirno. Stavite se pred Isusovu Prisutnost. Zahvalite mu za svakodnevne geste bratstva koje ste iskusili s ljudima koje ste susreli. Dok pregledavate svoj dan, zapitajte se jeste li odabrali život danas. Tražite oprost ako je ponos zasjenio trenutke, zatvarajući vas od bratskog zajedništva.

Razmislite o sutra i zapitajte se: Kad biste birali život u svakoj gesti, sa svakom osobom i u svakom trenutku, kakav bi bio vaš dan? Moli Boga da pripremi tvoje srce da ostane vjerno ovoj želji da živiš ponizno i ​​otvoreno Njegovom putu.

Oče naš