Skip to content

Subota, 5. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvalite Gospodinu na daru novoga dana. Danas tražite milost istinske radosti. Zapamtite Njegove riječi: „Radujte se što su vam imena zapisana na nebesima” (Lk 10,17-24). Isus je Onaj koji uvijek sluša i pokazuje nam gdje pronaći radost. Učenici su se vratili s radošću dok su slijedili tvoj put – nadilazeći sebe kako bi susreli druge. Ova radost nije samotno iskustvo, već zajedničko iskustvo, utkano u zajednicu onih koji su poslani na zajedničko poslanje.

Gospodine, pomozi nam da shvatimo da smo pozvani donositi radosnu vijest svima, ne s nadmoćnošću, nego s tobom u središtu.

Molite molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zaustavite se i meditirajte na putu koji vodi do radosti. Postoje dvije alternative: usredotočenost na sebe, koju Pavao opisuje kao vođenu željama tijela, ili sebedarje, iz kojeg proizlaze plodovi Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, ljubaznost, dobrota, vjernost, krotkost i samokontrola (2. korak, Put srca).

Sebedarje postaje izvor istinske radosti. Papa Franjo napominje da radost evanđelja „uvijek ima dinamiku izlaska i dara, izlaska iz sebe”.

Prinesi ovu mjesečnu molitvu za Crkvu, da ostane uvijek usmjerena prema misiji, dijeleći duboki dar Božje ljubavi.

S Isusom u noći

Večer je vrijeme za razmišljanje o tome kako ste proživjeli svoj dan. Razmotrite ljude koje susrećete u svakodnevnim interakcijama i u tišini svoga srca zahvalite Gospodinu za svakog od njih.

Tražite oproštenje ako niste uspjeli svjedočiti Božju ljubav zbog fokusiranja isključivo na osobne interese. Ponudite srce, moleći Gospodina da ga sve više oblikuje u skladu sa svojim.

S nakanom njegovanja bratskoga ozračja, ostalo povjerite Bogu, moleći da Crkvu obavi istinski bratski duh.

Oče naš.