Skip to content

Nedjelja, 6. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dođite jutros pred Gospodina s otvorenim srcem da vas prosvijetli Njegova riječ. Kad su farizeji pokušali uhvatiti Isusa u zamku svojim pitanjem o razvodu, on je odgovorio mudro i mirno, rekavši: „Bog ih je stvorio muško i žensko. Zbog toga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu i njih će dvoje biti jedno” (Mk 10,6-8).

Dok razmišljate o tome, zapitajte se: Kako odgovarate onima koji misle drugačije od vas? Neka vas Gospodin vodi da slijedite njegov primjer strpljivosti i milosti u svim vašim današnjim susretima.

Neka vaše misli, riječi i djela budu vođeni od strane Gospodina dok komunicirate s drugima, i neka vi i svi Božji ljudi budete ujedinjeni u srcu i duhu kroz Krista.

Prinesite molitvu prikazanja da i laici i redovnici mogu biti ujedinjeni kao jedno tijelo, s jednim srcem u Njemu.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak ovog poslijepodneva da se odvojite od svojih aktivnosti i pripremite se za slušanje Gospodina kroz riječi pape Franje: „Sinodalna Crkva je Crkva slušanja, sa sviješću da je slušanje više od slušanja. To je uzajamno slušanje u kojem svatko ima nešto za naučiti. Vjerni narod, svećenici, biskupi: jedni u slušanju drugih; a svi u slušanju Duha Svetoga.”

Molite Gospodina da vas nauči kako istinski slušati svoju braću i sestre, prepoznajući jedinstvenu vrijednost svake osobe u njezinoj posebnoj misiji. Neka Njegov Duh potakne vas i cijelu Crkvu da prigrlite kontinuirani proces sinodalnog obraćenja.

S ovim nakanama, molite ovaj mjesec sa srcem otvorenim Njegovom vodstvu.

S Isusom u noći

Završite ovaj dan u Božjoj prisutnosti. Dišite duboko i smireno, dopuštajući Duhu da vas prosvijetli dok razmišljate o svom putovanju. Danas vam je Gospodin govorio o jedinstvu. Jeste li bili instrument zajedništva ili ste sijali podjele? Razmislite o ovome bez prosuđivanja.

S pouzdanjem se prepustite u ruke Gospodinove, vjerujući u njegovu ljubav i nježnost da će vas voditi. Hoćete li sutra, kada se suočite s drugačijim okolnostima, dočekati sve bez iznimke?

Jeste li voljni promicati zajedništvo na koje Isus poziva?

Sa zahvalnim srcem zaključite ovaj dan moleći da Crkva živi u istinskom zajedništvu.

Oče naš.