Skip to content

Ponedjeljak, 7. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj dan s Marijom. Razmislite o čudu da se u običnom životu mlade djevojke iz Nazareta dogodio izvanredni događaj utjelovljenja. „Začeti ćeš u utrobi i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus… Neka mi bude po tvojoj riječi“ (Lk 1,26-38). Što vas uči Marijin odgovor na ovo veliko poslanje? Što Gospodin danas traži od tebe? I kako ćete odgovoriti?

Po Mariji Bog vam pokazuje da ne želi samo promatrače nego aktivne suradnike u svom poslanju.

Neka Gospa od Ružarija vodi sve laike i laikinje, kako biste mogli preuzeti ulogu koja vam je povjerena u vašoj zajednici.

Molite se danas posebno za ovo novo zasjedanje Sinode.

S Isusom tijekom dana

Zastanite ovo poslijepodne kako biste razgovarali s Isusom, boraveći u društvu Marije, koja vas podsjeća da vam Otac također vjeruje da naviještate njegova Sina u svom svakodnevnom životu.

Prisjetimo se ovih riječi pape Franje: „Laici, a posebno žene, moraju biti više cijenjeni u svojim kompetencijama i u svojim ljudskim i duhovnim darovima za život župa i biskupija. Oni mogu prenositi navještaj evanđelja svojim ‘svakodnevnim’ jezikom, baveći se raznim oblicima propovijedanja.” Kako ste danas do sada naviještali evanđelje?

Molite uz mjesečnu molitvu, pozdravljajući u svom srcu istinu da „svi smo mi službenici i nitko nije zamjena.”

S Isusom u noći

Na kraju dana, dođite pred Gospodina sa svime što ste doživjeli.

Iskoristite trenutak mira da pregledate svoj dan. Zahvalite Gospodinu za iskustva koja su vas ispunila otvorenošću, radošću, svjetlošću ili mirom. Zastanite kako biste istinski osjetili i razmislili o ovim trenucima. Sada, bez osuđivanja sebe, razmislite o trenucima kada ste se osjećali zatvoreno, hladno ili obeshrabreno – kada niste dopustili Bogu da djeluje kroz vas. Zamolite ga za oprost i molite za Njegovo svjetlo da vam pomogne razumjeti kako su se ti osjećaji pojavili.

Pokažite Gospodinu svoje nade i želje za sutra, uzdajući se u Njegovu vjernost. Odvojite vrijeme da zapišete odjeke koje je ovo razmišljanje izazvalo u vašem srcu.

Oče naš.