Skip to content

Srijeda, 9. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započnite dan sa srcem otvorenim za slušanje Gospodinove riječi. Dok se pridružujete današnjem evanđeoskom odlomku, učinite zahtjev učenika svojim: „Gospodine, nauči nas moliti” (Lk 11,1).

Molite za milost da prigrlite Njegovu Riječ i pristupite Ocu na način kako je On učio, tražeći da se Njegovo Kraljevstvo ostvari u vama. Zamolite ga da preobrazi vaše srce kako biste mogli ostati u zajedništvu s njim i sa svojom braćom i sestrama. Neka vaša današnja djela odražavaju Boga ljubavi, koji prima sve bez razlike i potiče bratski život među nama.

Prinesi ovaj dan Gospodinu, prikazujući sve što jesi i što imaš, u zajedništvu sa svojom braćom i sestrama ove Mreže.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Pripremite se slušati Gospodina kroz riječi pape Franje: „Put koji Bog ukazuje Crkvi jest upravo put intenzivnijeg i konkretnijeg življenja zajedništva i zajedničkog hoda. On nas poziva da prijeđemo dalje od autonomnih radnji ili paralelnih putova koji se nikada ne susreću.”

Prihvatite ovu poruku tražeći ujedinjenje s drugima, stvarajući prostore koji potiču sudjelovanje, zajedništvo i zajedničku misiju. Molite za one koji vode vašu mjesnu Crkvu, da, nadahnuti Duhom, mogu stvoriti prostore gdje se svi Božji ljudi mogu okupiti i sudjelovati.

Izmolite mjesečnu molitvu za izazov ovog mjeseca.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana saberite sve što ste doživjeli, razmišljajući o tome sa zahvalnošću Bogu. Tražite Njegovo svjetlo da vam pomogne vidjeti gdje mu možda niste dopustili da djeluje kroz vas.

Razmotrite ova pitanja kako biste vodili svoje razmišljanje: Jeste li danas stvorili prostore zajedništva u svom okruženju? Tko su isključeni u vašoj lokalnoj, župnoj ili kongregacijskoj zajednici? Koje prostore zajedništva trebate razviti u svom životu?

Molite za milost da sutra budete instrument Njegove ljubavi, primajući sve bez razlike.

Oče naš.