Skip to content

Srijeda, 23. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dok sviće ovaj novi dan, dočekajte ga sa spremnošću da slušate Gospodinov glas u svemu što doživljavate. Zahvalite mu što vas uvijek ima na umu za svoju misiju.

Povjerena vam je Božja kuća, koja je vaše vlastito srce, da se brinete za nju i da pružite utočište onima koji se s vam nađu na putu. Ostanite na oprezu: „Kad bi gospodar znao u koji sat dolazi lopov, ne bi dopustio da mu se provali u kuću” (Lk 12,39-48). Najveća opasnost je dopustiti da vas napadne bilo što što nije od Njegove ljubavi. Tražite Njegovu pomoć da se zaštitite od onoga što vas odvaja i udaljuje od Njega i drugih.

Molite molitvu prikazanja da budete oruđe Njegovog mira i da svojim predanjem ojačate zajednicu.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku stanke, odvojite vrijeme da se smirite i prepustite svoj dan u Gospodinove ruke.

Razmišljajući o poslanju koje nam je ovoga mjeseca povjereno kao zajednici, prepoznajte važnost ne povlačenja iz sudjelovanja u crkvenom životu svojim jedinstvenim darovima: „Dijeljenje poslanja zbližava pastire i laike, daje im zajedničku svrhu, očituje komplementarnost različite karizme, te stoga nadahnjuje sve da hodamo zajedno” (papa Franjo).

Svatko je pozvan ponuditi ono što je primio od Boga u službi. Gospodine, pomozi mi da potpuno sudjelujem i potaknem druge da čine isto. Prije nego što nastavite sa svojim danom, izmolite molitvu mjeseca na ovu nakanu.

S Isusom u noći

Kako se ovaj dan bliži kraju, pronađite miran kutak za razmišljanje i zahvalnost Gospodinu za sve što ste doživjeli i za Njegovu stalnu prisutnost.

Razmislite s kim ste danas hodali. Jeste li se potrudili poslušati ih? Jeste li mu dopustili da bude upravitelj, vodič i poveznica u vašim susretima? Neka svaka osoba koja je s tobom bila na putu prođe kroz tvoje srce i prinesi je Gospodinu.

Razmislite o tome što možete promijeniti za sutra i zapišite konkretan cilj kako biste poboljšali svoje „biti Crkva”. Prikažite Mu svoje nakane i svoj odmor.

Oče naš.