Skip to content

Petak, 25. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kad započnete ovaj dan, počnite zahvaljivanjem Isusu i dopustite današnjem evanđelju da odjekne u vama: „Kako to da ne znate razlučiti sadašnje vrijeme? Zašto sami ne procijenite što je ispravno? Kad pođeš sa svojim protivnikom pred suca, nastoj se putem s njime nagoditi” (Lk 12,54-59).

U ovom mjesecu, kojim završava sinoda, On vas poziva na razumijevanje i traženje dogovora s onima koji možda ne dijele vaša gledišta dok putujete zajedno. Prikažite svoj život, sa svime što imate i jeste. Vjerujte da će On riješiti vaše nedostatke i dati vam suosjećajno i bratsko srce.

Posvetite se biti Njegovo oruđe danas. Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

U ovom trenutku stanke, zahvalite Gospodinu za njegovu prisutnost tijekom vašeg dana. Sada odvojite vrijeme za razmišljanje s Njim.

Osmi korak Puta srca nas podsjeća: „Poziv koji nam papa Franjo upućuje svakog mjeseca je da molimo i mobiliziramo se zajedno kako bismo se suočili s izazovima koji su pred nama. To je način da budemo u skladu sa Srcem Isusovim, koje nije ostalo ravnodušno na patnju čovječanstva. Isusovo djelovanje uvijek je bilo u korist zdravijeg i bratskijeg života za sve.”

Koncept ‘zajedno’ vas izaziva; nije lako ići u istom smjeru kada su mnogi uključeni, ali s Bogom ništa nije nemoguće. Molite mjesečnu molitvu za sinodalni završetak i putovanje koje je pred vama.

S Isusom u noći

Odvojite nekoliko minuta da razmislite o današnjim iskustvima. Usporite svoje disanje i misli, i to u prisutnosti Gospodina. Razmotrite trenutke koji su ispunili vaše srce radošću i puninom. Jeste li danas ispunili svoju obvezu? Zapišite nešto što želite poboljšati za sutra.

Provedite nekoliko tihih trenutaka s Isusom. Podijelite s njim svoje brige, borbe i snove. Također, podignite potrebe svoje braće i sestara koji se suočavaju s poteškoćama.

Prikažite svoj odmor za njih.

Oče naš.