Skip to content

Subota, 26. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala Ti, Gospodine, za ovaj novi dan. Tvoja me Riječ izaziva na obraćenje: „Neki je čovjek imao smokvu posađenu u svom vinogradu. Otišao je potražiti plod i nije ga našao. Tada reče vinogradaru: ‘Tri godine dolazim tražiti plod na ovoj smokvi i ne nalazim ga. Odsijecite je; zašto bi trošila zemlju?’ Ali on odgovori: ‘Gospodine, ostavi je i ove godine dok je ne okopam i pognojim’” (Lk 13,1-9).

Kakve plodove očekuješ od mene u mojoj zajednici i Crkvi? Želim dopustiti Tvojoj milosti da prodre u mene i učini me plodnim u darovima koje sam dobio. Za tu nakanu nudim svoj dan, sve što jesam i sve što imam.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvojite trenutak da zastanete na svom putovanju. Razmislite o onome što proživljavate i razmislite o uvidu pape Franje o sinodskom izazovu: „Put koji Bog ukazuje Crkvi jest intenzivnije i konkretnije živjeti zajedništvo i zajedno hoditi. On je poziva da nadvlada autonomne načine djelovanja, ili poput paralelnih tračnica koje se nikada ne susreću” (papa Franjo).

Koju ulogu igrate u poticanju komunikacije i suradnje unutar svoje zajednice? Što možete učiniti da doprinesete ovom izazovu?

Molite mjesečnu molitvu i prinesite svoje darove u službi poslanja koje vam je Isus povjerio.

S Isusom u noći

U mirnom trenutku, dok završavate dan, zahvalite Gospodinu za njegovu prisutnost, utjehu i nadu.

Razmislite o braći i sestrama koje ste danas susreli. Jeste li im bili instrument nade? Razmislite što možete promijeniti sutra kako bi vaša predanost bila učinkovitija i smislenija u rješavanju izazova mjeseca.

Izmoli ovu posljednju molitvu dana, tražeći da sinoda koju proživljavamo donese plodove koje Isus očekuje za našu Crkvu.

Oče naš.