Skip to content

Nedjelja, 27. listopad 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dok se pripremate za novi početak, unesite u svoje srce razloge za zahvalnost: za život vašeg sina, ljude, susrete i mjesta. Prikaži Gospodinu sve što jesi i što imaš, priznajući da je to primljeni dar.

Čuj Očeve riječi kao da su danas upućene tebi: „Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se!” Unatoč tome što su ga mnogi prekoravali da šuti, on je još više vikao: “Sine Davidov, smiluj mi se” (Mk 10,46-52). Razmislite koliko često, kao Crkva, ušutkavamo glasove koji se čine razornim. Isprosi od Gospodina milost da olakša put onima koji ga svim srcem dolaze tražiti.

Prikažite svoje putovanje za Sinodsko zasjedanje.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Dok ulazite u smiraj poslijepodneva, razmislite sa zahvalnošću o putovanju dana. Razmotrite one koji su bili dio istoga i zahvalite Gospodinu za njihove živote, njihove darove i njihova svjedočanstva.

Molite oprost za sve trenutke ravnodušnosti, u kojima ste možda previdjeli potrebe drugih, posebno u vezi s izazovom ovog mjeseca.

Moli za milost da budeš odraz Njegove ljubavi, nositelj nade i aktivan suradnik u Njegovoj misiji koja ide naprijed. Povjerite se s pouzdanjem u Njegove milosrdne ruke.

Oče naš.

S Isusom u noći

Kad padne večer, dođite pred Gospodina da pronađete unutarnji odmor. Duboko udahnite i povežite se s Njim.

Primite riječi pape Franje: „Laici nisu ‘gosti’ u Crkvi; oni su u vlastitoj kući i zato su pozvani preuzeti brigu o njoj.” Razmislite o svom sudjelovanju u crkvenim aktivnostima. Jeste li aktivno uključeni? Potičete li druge na suradnju?

Razmislite što biste mogli poboljšati ili promijeniti. Prije nego što nastavite sa svojim aktivnostima, izmolite mjesečnu molitvu, nastojeći istinski internalizirati njezinu nakanu.